informatie

Op deze website kunt u kennismaken met de beelden in steen (sculpturen), die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt.

Via bovenstaande link ‘overzicht sculpturen’ kunt u een overzicht van mijn sculpturen te bekijken.

Mijn naam is Jelle Dirksen; ik ben woonachtig in Nunspeet maar geboren in Leeuwarden in 1945.

Een aantal jaar geleden ben ik gestopt met werken; tot dan was ik werkzaam als manager bij een ingenieursbureau. Ik heb een technische achtergrond.

Al tijdens mijn “werkzame leven” ben ik gaan schilderen, voornamelijk in olieverf. Nadat ik dat een aantal jaren had gedaan kwam de behoefte, om op het creatieve vlak iets anders te gaan doen. De derde dimensie begon mij te interesseren, en dat leidde uiteindelijk tot het besluit om te gaan beeldhouwen. Ik ging beeldhouwlessen volgen bij Jeannette de Baat, destijds de drijvende kracht achter Atelier Kunsterf in Vinkeveen.

Ik werk voornamelijk met de steensoorten albast en speksteen. Daarbij heb ik een voorliefde voor abstracte sculpturen. Het creatieproces begint met het uitzoeken van een steen, waar ik “iets mee heb”, en die een eerste idee van een mogelijke uitwerking bij me oproept.

Daarna volgt een -vaak langdurig- proces van zagen, hakken, raspen, schuren en polijsten waarbij, als het ware in samenspraak met de steen, gaandeweg de uiteindelijke vormen ontstaan. Tenslotte wordt het beeld in de was gezet en uitgewreven, waarbij het zich in z’n volle glorie aan de toeschouwer openbaart!

Indien u geïnteresseerd bent, en een sculptuur zou willen kopen dan is dat uiteraard mogelijk. Voor verder contact kunt u mij bellen: 0341 844 942, of  een e-mail sturen.